Uzm. Ody. Soner Türüdü

Site 1. rengi

Site 2. rengi

Topbar rengi

Menü ikon

Menü hover

Menü arama

Footer rengi

Tasarım

2019 YLSY Burs Başvuruları Başlıyor!

2019 YLSY Burs Başvuruları Başlıyor!

Yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen burs ile (YLSY Programı) lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına öğrenci gönderilmektedir. Bu kapsamda 2019 YLSY kapsamında resmî burslu statüde yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına 1.115 öğrenci gönderilecektir.

1.115 öğrencinin 400‘ü YÖK tarafından ‘Öğretim Elemanı’ yetiştirilmesi amacıyla gönderilecektir.

2017 yılında yayınlanan YLSY kılavuzunda 15 öğrenci ‘Odyoloji Bölümü’, 13 öğrenci ‘Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’ için kontenjan açılmışken; 2018 yılında ise ‘Odyoloji Bölümü’ için kontenjan açılmamıştı ve ‘Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’ için ise MEB adına öğrenim görmek üzere 1 kontenjan açılmıştı.

2019 yılı için 05.08.2019 tarihinde yayınlanan kılavuzda ise ‘Odyoloji’ ve ‘Dil ve Konuşma Terapisi’ bölümlerine ‘Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları’ adıyla “2” kontenjan ayrılmıştır.

Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları için yurtdışına gönderilecek öğrenciler ‘İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa’ ile ‘İzmir Bakırçay Üniversitesi’ adına öğrenim görmek üzere gönderilecektir. Ayrıca bu “2” kontenjana ‘Tıp Fakültesi’ mezunları da başvuru yapabilecekler.

Kontenjanlara yerleşen adaylar ‘ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Birleşik Krallık, İsviçre, İsveç, Kanada’ ülkelerinde ‘Sadece Doktora’ öğrenimi görmek üzere gönderileceklerdir.

Başvuru işlemleri 07-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında MEB’in http://rebus.meb.gov.tr (REBUS – Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden “T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile öğrenci yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarası” kullanılarak yapılacaktır.

Başvuru sonrası öğrenciler “2014 Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbahar-Sonbahar, 2017 İlkbahar-Sonbahar, 2018 İlkbahar Sonbahar ve 2019 İlkbahar” ALES sınavlarından EN YÜKSEK aldıkları puana göre sıralanacaklar ve “2” öğrencilik kontenjan için sözlü sınava üç katı kadar, “6” öğrenci, çağırılacaktır.

2019 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu, Tercih Tablosu, 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları, Lisans Programları ve Kodları için ilgili içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Sorularınız için soner.turudu@gmail.com ve mail@sonerturudu.com adreslerine e-posta gönderebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.