Uzm. Ody. Soner Türüdü

Site 1. rengi

Site 2. rengi

Topbar rengi

Menü ikon

Menü hover

Menü arama

Footer rengi

Tasarım

Speech-in-Noise Workshop 2023 ve Değerlendirmeler

Speech-in-Noise Workshop 2023 ve Değerlendirmeler

Herkese merhaba,

dB SPL Speech Perception Lab olarak 12-13 Ocak 2023 tarihlerinde Hırvatistan’ın Split şehrinde düzenlenen Speech-in-Noise (SPIN) workshop’una katıldık.

Bu yazıda ulaşım, konaklama, workshop, poster sunumları gibi konulara değineceğim ve sizlere düşüncelerimi aktaracağım.
Eğer geçen yıl online olarak düzenlenen SPIN2022 workshop’una dair değerlendirmemi de okumak isterseniz buradan ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

Öncelikle söylemek gerekirse Workshop 2 gün sürdü (12 Ocak Perşembe ve 13 Ocak Cuma günleri). Biz ise grup olarak 1 gün öncesinde yani 11 Ocak Çarşamba günü Split’e vardık. Cumartesi günü ise ağaç dikme etkinliği vardı ve sonrasında Amsterdam’a döndük.

Kayıt ve konaklama ücreti: SPIN2023 için kayıt ücreti vergilerle birlikte 130 Euro idi. Konaklama için ise otel ile yapılan anlaşma gereği verilen kod ile bir gecelik konaklama 75 euro idi (3 gece 4 gün toplamda vergilerle 258 euro). Odalar balkonlu, deniz manzaralı, çift kişilik yataklı ve gayet konforlu idi. Ayrıca otel içerisinde havuz, sauna, jakuzi gibi imkanlar da bulunmaktaydı. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, tüm kahve araları da fiyata dahildi.

Ulaşım: dB SPL grubu olarak 11 Ocak 2023 çarşamba günü Groningen’den Amsterdama gittik ve Schiphol Havalimanı’ndan Split Havaalanı’na uçuşumuzu gerçekleştirdik. Daha sonra otelimize (Radisson Blu Resort & Spa, Split) vardık. Workshop ertesi gün başlayacağı için bir gün önceden otele gidip check-in işlemini yapmak ve bizim gibi önceden otelde bulunan araştırmacılarla tanışıp sohbet etmek güzeldi. Böylece toplantıya daha hazır ve güzel bir şekilde başladığımızı düşünüyorum. Workshop bittiğinde ise yine Split Havaalanı’ndan Amsterdam Schiphol Havalimanı’na uçuşumuzu gerçekleştirdik ve daha sonra Groningen’e döndük. Fiyatlar göreceli olmakla beraber Split-Amsterdam uçuşları toplamda 258 euro tuttu.

Bilimsel program: Workshop Perşembe günü 8:00-8:30 arasında kayıt işlemleri ile başladı ve saat 9:00 da ise farklı alanlardan davetli konuşmacıların 25’er dakikalık sunumları ile devam etti. Bilimsel programa buradan ulaşabilirsiniz. Benim için tüm konular dikkat çekiciydi ve özellikle Thomas Koelewijn tarafından yapilan “How voice perception affects listening effort”; Jérôme Bourien tarafından yapılan “Cochlear coding mechanisms: From animal to human data” ile geçen senenin Colin Cherry 2022 ödülü sahibi Jens Kreitewolf tarafından yapılan “Understanding speech from different talkers: The use of voice features in cocktail-party listening” sunumları oldukça güzeldi.

Poster sunumları: Hem Perşembe günü hem de Cuma günü poster sunumları vardı. İlk poster sunumları Perşembe günü 15:30-17:30 arasında, ikinci poster sunumları ise Cuma günü 9:00-11:00 arasında gerçekleşti. Benim de Perşembe günü poster sunumum vardı. Aşağıda ilgili görselleri bulabilirsiniz. Poster sunumları sırasında 2 saat boyunca araştırmacılar sizi ziyaret ediyor ve hem onlarla tanışma hem de onlara yaptığınız çalışmayı anlatma, üzerinde tartışma, onlardan gelen soruları yanıtlama şansı yakalıyorsunuz. Ayrıca vakit bulabilirseniz diğer araştırmacıları da ziyaret etme ve sorularınızı sorma şansınız vardı. Bu kesinlikle benim için Workshop’un en güzel tarafıydı. Çünkü hem yaptığım çalışma için geribildirimler aldım, hem alanda ismi geçen kişilerle yüz yüze tanışma şansı yakaladım hem de merak ettiğim konuları sorma fırsatı yakaladım.

Aktiviteler: 11 Ocak 2023 Çarşamba günü Split’e vardıktan ve otel check-in işlemlerini bitirdikten sonra akşam oteldeki tüm araştırmacılarla yemeğe gittik. Perşembe akşamı ise Workshop yemeği vardı ve sahilde güzel bir restoran ayarlanmıştı. Hırvatistan’a ait yerel yemekler dışında bir de yerel akapella grubu vardı ve arada sahne alarak bize yerel müziklerinden esintiler sundular. Cuma günü ise Workshop bittikten sonra yine diğer araştırmacılarla merkeze, sahile giderek önce şehir turu sonra ise yemek yedik ve sohbet ettik. Cumartesi günü Workshop etkinliği olarak ağaç dikmek amacıyla Kozjak Dağı’nda ‘Putalj’ bölgesine gittik. Burası tüm Split’i ayaklarınızın altına seren mükemmel manzarası olan bir yerdi. Ağaç dikme etkinliği ardından bölgede bulunan bir restoranda yemek yendi, sohbet edildi ve sonrasında vedalaşma gerçekleşti.

 

Genel olarak Workshop bilgilendirici ve öğreticiydi. Poster sunumları kesinlikle çok iyiydi. Otel oldukça konforlu, yemekleri ve tüm imkanları güzeldi. Yapılan etkinlikler de çok keyifliydi. Ayrıca benim için Türkiye’den gelen araştırmacıları (2 kişi) da görmek ve onlarla sohbet etmek keyifliydi. Tabi ki Türkiye’den daha fazla araştırmacı görmek isterdim ve isterim. Önümüzdeki sene için bu sayının artmasını umuyorum.

Sonraki yazılarda görüşmek üzere! Okuduğunuz için teşekkürler!

Geribildirimler için iletişim: s.turudu@rug.nl

 

 

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.